Tvornica obuće BEMA d.o.o. Banja Luka osnovana je avgusta 2004. godine od strane gospodina Martina Žilnika i gospodina Benjamina Fugine, državljana Republike Slovenije. 

Osnivači BEME prisutni su kao proizvođači obuće na teritoriji Republike Srpske još od 1997. godine sa Tvornicom obuće Odesa Kotor Varoš i Sanino Derventa. 20191002 120629

Potpisivanjem ugovora o zakupu poslovnih prostorija sa Fabrikom obuće BOSNA obuća a.d. Banja Luka, započeli smo sa sanacijom devastiranog objekta i nabavkom mašina kako bi stvorili uslove da se 02.08.2004. godine započne sa proizvodnjom obuće za poznate svjetske kupce sa 147 zaposlenih radnika. Jedna od najzaslužnijih osoba za pokretanje proizvodnje jeste gospodin Marinko Umičević koji se od samog osnivanja do danas nalazi na funkciji tehničkog direktora. 

Danas, nakon četrnaest godina rada zapošljavamo 1.200 radnika čime smo postali jedna od vodećih fabrika proizvodnje obuće na području Bosne i Hercegovine. 

Zahvaljući iskustvu osnivača BEME u proizvodnji obuće, već u prvim mjesecima rada proizvodili smo obuću za poznate svjetske kupce kao što su Shoe&Shirt i Paul Green. Pored ovih kupaca, danas proizvodimo obuću i za sledeće kupce: LOWA, Paul Green, Fidelio i Riko Sport (Rialto). 

Neki od najznačajnih kupaca sa kojima smo ostvarivali saradnju tokom devet godina rada su Alpinestars, Ciciban, Kopitarna, Ara, Rems, Hanwag, Legero, Adidas, Shoe&Shirt, Rohde. 

Pored proizvodnje za inostrano tržište, najznačajniji projekat koji smo ostvarili na tržištu Bosne i Hercegovine sa vlastitim brendom jeste proizvodnja svečane obuće za potrebe Vojske Bosne i Hercegovine. Po osnovu ovog projekta - okvirnog sporazuma proizveli smo oko 20.000 pari obuće. 

Tokom dugogodišnjeg iskustva, stekli smo kadrovski i tehnološki kapacitet da proizvodimo sve vrste obuće tako da danas radimo visokomodnu žensku, mušku, dječiju i sportsku obuću, treking program, kućne papuče. 

Značajne napore ulažemo u redovno prikupljanje informacija o najnovijim trendovima u prizvodnji obuće. Prikupljene informacije koristimo za izradu poslovnih planova i osavremenjivanje proizvodnje kako bi poštovali sve zahtjevnije kriterije kupaca u pogledu kvaliteta i rokova isporuke na inostranim tržištima kao što su njemačko, slovenačko, austrijsko, slovačko i talijansko. 

Jedan od važnih faktora razvoja jeste pronalaženje, osposobljavanje i konstatno ulaganje u radnu snagu. S obzirom na nedostatak školovanog kadra na ovom području, uputili smo deset svojih radnika na školovanje u Beograd, gdje su po završetku obrazovanja stekli zvanje inženjera obućarske tehnologije. U saradnji sa Školom učenika u privredi Banja Luka, školske 2018/ 2019 godine upisan je jedan razred tehničara modelara obuće, a učenici ovo odjeljenja praksu obavljaju u TO Bema.

View the embedded image gallery online at:
https://bemadoo.com/o-nama/uprava2#sigProIdcdb27724f3
 Pored proizvodnje po osnovu lohn poslova za inostrane partnere, značajne napore poslednjih godina uložili smo i u razvoj vlastitog brenda, a u ostvarenju tog cilja značajno nam je pomoglo i otvaranje dvije prodavnice obuće od kojih se jedna nalazi u Banjaluci, dok je druga u Mrkonjić Gradu. Razvoj vlastitog proizvodnog programa za domaće, ali i inostrano tržište jedan je od imperativa koje smo postavili u ciljevima budućeg razvoja. 

 U skladu sa potrebom proširenja proizvodnje, juna 2007. godine otvorili smo Poslovnu jedinicu BEMA broj 2 u Mrkonjić Gradu u kojoj trenutno zapošljavamo 320 radnika. Presudan faktor za donošenje odluku o otvaranju poslovne jedinice na teritoriji ove opštine jeste tradicija u proizvodnji obući koja je započela 1984. godine. Trenutno u ovoj poslovnoj jedinici izađuju se gornji dijelovi obuće za kupce Rialto. Tokom jedanaest godina rada na području opštine Mrkonjić Grad postali smo jedan od najznačajnih privrednih subjekata i sa 320 uposlenih radnika značajno doprinijeli razvoju ove opštine i smanjenju broju nezaposlenih radnika. 

Društveno smo odgovorna kompanija, koja je generalni sponzor Košarkaškog kluba invalida Vrbas Banja Luka. Pored toga sponzori smo malih sportskih klubova, pojedinaca, učesnici brojnih humanitarnih akcija. 

Tehnički direktor Marinko Umičević dobitnik je priznanja za privrednu ličnost 2006. godine, te priznanja najmenadžer Bosne i Hercegovine za 2011, 2014, 2015 i 2016. godinu. 

Kompletna proizvodnja visokokvalitetne obuće za domaće i inostrano tržište, proširenje proizvodnje, uvođenje novih modela, rad za dokazane svetske kompanije, društvena odgovornost od samog osnivanja dio su poslovne politike, čime postižemo izuzetne poslovne rezultate po kojima smo postali prepoznatljivi u industriji obuće.

 

Katalozi

 

Ovde možete preuzeti naše kataloge:
060623
 
 

Želite li raditi sa nama?
Javite nam se !